De Voorbeschouwing

SMVC FairPlay is er helemaal klaar voor

Redacteur Jeffrey Koedam laat in de rubriek ''De Voorbeschouwing'' wekelijks zijn licht schijnen op de nieuwe Culemborgse selecties. Wat mogen we verwachten van de teams, wie gaan er voor de doelpunten zorgen? Deze week een eerste blik op de selectie van SMVC FairPlay.

De afgelopen tijd is er veel te doen geweest rondom de opheffing en heroprichting van SMVC FairPlay. Wij van FC Culemborg brengen u het allerlaatste nieuws over de club, maar zijn bovenal geïnteresseerd in het voetballende aspect dat FairPlay te bieden heeft.

 

 

Voetbal is namelijk wat iedereen rondom FairPlay fascineert en daarom is de terugkeer een goede zaak. Met FairPlay is Culemborg in ieder geval een club rijker met een lust voor passie en strijd. Ondanks dat alle details nog niet bekend zijn, valt er reeds genoeg te melden over de club. In de personen van Hakim en Karim Chatouani is een trainersduo aangesteld die de selectie onder hun hoede zal nemen. Eerder maakte FC Culemborg melding van onder andere transfers van middenvelder Samir Aamri, allrounder aan de rechterflank Mo ‘Chichi’ Chouay en keeper Youssef Chouay naar de club. Met hen volgden nog tal van anderen.

 

Ervaring

 

Op deze manier begint het elftal van FairPlay aardig vorm te krijgen. Het elftal lijkt een mix te worden met een aantal oudgedienden die beschikken over een schat van ervaring met jonge, ruwe talenten. De club zal vermoedelijk haar rentree maken in de 4e of 5e klasse zondag. Dit zal afhangen van de regio waarin ze komen te spelen. Vanuit daar is de ambitie uitgesproken om zich op een hoger niveau te etaleren en zo menig gerenommeerde voetbalclub het vuur aan de schenen te leggen, zoals dat in het verleden gebeurde met onder andere Spakenburg. 

Trainer Hakim Chatouani, die er enorm veel zin in heeft, doet in gesprek met FC Culemborg zijn verhaal:

 

‘Ons doel als vereniging is om weer te gaan bouwen en van daaruit verder te groeien naar het niveau dat we tijdens onze hoogtijdagen hebben bereikt, zowel op sportief als maatschappelijk vlak. We willen met de A-selectie graag bouwen aan een fundament voor de komende jaren. Van daaruit komen de resultaten vanzelf, maar het zal in eerste instantie erom draaien een goede basis neer te leggen voor Fair Play als vereniging.

Plezier en vreugde staan centraal. We hebben een aantal ervaren spelers die het klappen van de zweep kennen, daarom heen willen wij jeugd activeren, motiveren en opleiden om weer plezier in het spelletje te krijgen, daar draait het bij Fair Play om.

 

We zien nu al terug in de aanmeldingen dat spelers die gestopt waren en nog prima mee kunnen op niveau, weer gemotiveerd zijn om de ‘kicksen’ van stal te halen en weer te gaan voetballen, dat is een mooie ontwikkeling voor alle voetballieffhebers in Culemborg’.

 

 

Voor een voorspelling van de opstelling van de redactie is het op dit moment nog te vroeg. Er is nog onvoldoende duidelijkheid over de precieze omvang van de selectie, u houdt deze nog tegoed!