Voorbeschouwing FairPlay

 

'Solide kwaliteit is aanwezig'

 

In dit deel van de voorbeschouwing bespreekt FC Culemborg de keepers en verdediging van Fairplay. Wij verwachten dat de club, die onlangs de verheugende mededeling kreeg weer op terweijde te mogen voetballen, aan zal treden met een viermans defensie.

 

Youssef Chouay

Chouay is een ervaren keeper en ijzersterk op voetballend gebied. Als aanvaller is het een lastige taak om te scoren bij Chouay, die als een katachtige heerst over zijn doelgebied. Daarnaast onderscheidt hij zich met het specialisme van een ‘penaltykiller’. FC Culemborg verwacht dan ook dat hij de eerste keus is om het Culemborgse doel te verdedigen.

 

Omar Boukaich

Boukaich zal met concurrent Chatouani strijden om de tweede plek achter Youssef Chouay, de vraag is of hij het in zich heeft om een waardige opvolger te zijn.

 

Ayoub Chatouani

Chatouani is evenals Boukaich een talentvolle keeper waarbij de vraag is of hij Chouay op lange termijn kan gaan opvolgen.

 

Roscoe Jozefzoon

Jozefzoon is een ervaren kopsterke verdediger. De linkspoot lijkt een belangrijke kracht te worden in het elftal van de Culemborgers. Met zijn mentaliteit en coaching verwacht FC Culemborg dat hij een zekerheidje is in de defensie. Hij is een kandidaat voor het aanvoerdersschap.

 

Mohammed Ramdani

Verdedigend sterke speler, wel is het de vraag of hij kan fungeren als basisspeler gezien de concurrentie achterin.

 

Abdesamad Ramdani

Slimme verdediger die beschikt over uitstekend voetballend vermogen die niet onder de indruk is van een agressief druk zettende spits. Hij is rustig aan de bal en altijd aanspeelbaar, wat natuurlijk fijn is voor een keeper en de rest van de defensie.

 

Illias el Moussoui

Energieke linksback die de gloriejaren van het oude FairPlay heeft meegemaakt. Heeft in de jeugd bij Elinkwijk geleerd wat winnen betekent en heeft daarnaast de capaciteiten om ook aanvallend zijn steentje bij te dragen.

 

Ali Hamid

Evenals Ramdani een verdedigend sterke speler. Wellicht kan Hamid zijn plek opeisen achterin ondanks de concurrentie.

 

Anis Suitella

 

Multifunctionele verdediger die het moet hebben van zijn kracht en verdedigende kwaliteiten. Voor de trainers kan zijn multifunctionaliteit met name van pas komen wanneer er blessures en schorsingen optreden.