De voorbeschouwing

''Focus'07 heeft voldoende goals in de ploeg''


Deze week in de voorbeschouwing staan de aanvallers van Focus'07 centraal. Het elftal zal na een dramatisch verlopen seizoen uit zijn op revanche. Met onder andere de komst van Hans Odijk en enige talentvolle jeugdspelers is de aanval in ieder geval voorzien van nieuwe impulsen. 

 

Thomas van Vark

De ex-jeugdspeler van FC den Bosch hoopt bij Focus zijn plezier in het voetbal terug te vinden. De broer van Delta Sports verdediger Rens van Vark is een technisch vaardige speler. Hij beschikt over een uitstekende pass en dribbel en maakt indruk met zijn voetballend inzicht. Van hem verwacht FC Culemborg dan ook dat hij veel minuten gaat maken als hij fit blijft. In dat geval kan hij namelijk met zijn kwaliteiten uitstijgen boven zijn concurrenten.

 

Yves Werkhoven

Werkhoven maakt de overstap uit de jeugdopleiding van Focus naar het eerste vlaggenschip van de club. Hij zal ongetwijfeld even moeten wennen aan het fysieke aspect van het seniorenvoetbal. Werkhoven valt vooral op door zijn goede schot en scorend vermogen. Daarnaast is hij multifunctioneel en kan ook uitstekend als spits uit de voeten.

 

Hans Odijk

Odijk keert na enkele jaren terug op het oude nest na gespeeld te hebben voor Delta Sports. De spits is met zijn snelheid en scorend vermogen de ideale versterking in de voorhoede van Focus. Hij moet dan ook met nieuw elan zorgen voor meer aanvallende dreiging. In van Santen kent hij een geduchte concurrent, maar het is uiteraard ook mogelijk dat de twee samen voor gevaar gaan zorgen.

 

Joris van Santen

Van Santen is al jarenlang onderdeel van de A-selectie van Focus. Hij speelde regelmatig op de flanken maar richt zich naar eigen zeggen aankomend seizoen op de spitspositie. Door zijn multifunctionaliteit lijkt hij op genoeg speelminuten te kunnen rekenen. Rechtsback van de Berg Jeths gaf reeds aan dat van Santen een handige speler is die het hem op de training regelmatig moeilijk maakt. Van Santen sprak daarbij tevens uit te willen gaan voor de topscoorderstitel. FC Culemborg heeft om deze reden hoge verwachtingen van ‘de stille’.

 

Sven Vermeulen

Vermeulen maakt aankomend seizoen de overstap van het zondagse naar het zaterdagse voetbal van Focus en sluit daarbij aan bij de A-selectie. Met zijn ervaring en kracht kan hij dé verrassing worden voor de spitspositie. Verder is Vermeulen vrij allround is zijn kwaliteiten en heeft hij bewezen een goaltje te kunnen maken.

 

Dyan Baumgartner

Baumgartner speelt al een aantal jaren bij Focus en weet het de verdedigers met zijn korte draaibewegingen en snelle dribbels vaak moeilijk te maken. Hij beschikt bovendien over een uitstekende steekpass en is op meerdere posities in het veld inzetbaar. Zo heeft hij eveneens de kwaliteiten om op de nummer ‘10’ positie te spelen.

 

Amine Lakhal

 

De held van vorig seizoen met zijn beslissende 2 goals in de derby tegen Vriendenschaar zal aankomend seizoen te maken krijgen met meer concurrentie. Hij zal dan ook vaker zijn aanvallende scherpte moeten laten zien zoals in die wedstrijd. Lakhal is een dribbelende aanvaller met scorend vermogen en beschikt over de nodige passie en strijd. Dit laatste wordt aankomend seizoen in ieder geval van de hele ploeg geëist om een echec als afgelopen seizoen te voorkomen.