De Voorbeschouwing

Focus'07 gaat de strijd aan om de middenmoot


 

Het seizoen 2019-2020 verliep voor Focus’07 bijzonder teleurstellend. Het team van trainer Stef Ranshuysen wist slechts 8 punten te halen uit 17 wedstrijden. Deze 8 punten kwamen tot stand door 2 overwinningen en 2 gelijkspellen. Een zeldzaam hoogtepunt was toch wel eerste overwinning van het seizoen op het eigen sportpark Parijsch. Vriendenschaar werd op 4 November 2019 met 2-1 verslagen in een wedstrijd vol met passie en strijd. Amine Lakhal nam als matchwinner beide doelpunten voor zijn rekening. Focus gedroeg zich eigenlijk als een kleurloze degradatiekandidaat door regelmatig met enkele doelpunten verschil te verliezen. Vooral valt daarbij op het gebrek aan scorend vermogen, met 8 doelpunten lag het gemiddelde per wedstrijd onder een halve doelpunt. 

Versterking in aantocht

 

Focus heeft zijn zinnen gezet op eerherstel. Met de komst van verdediger Damian Ririmasse en aanvallers Sven Vermeulen en Hans Odijk zijn er enkele spelers met kwaliteiten teruggekeerd. Ririmasse heeft in ieder geval de winnaarservaring in huis doordat hij met Focus in het verleden reeds tweemaal is gepromoveerd. Tegenover de komst van deze spelers staat wel het vertrek van Ilias Dahri, die verkast naar FairPlay. Onder leiding van aanvoerder Joey Hoffmans zal Focus aankomend seizoen van betere huize moeten komen om een invloedrijkere rol te kunnen spelen in de competitie. Men lijkt te beschikken over een goede mix ervaring in combinatie met jeugdig talent. Technische kwaliteiten lijken met onder andere ex-BVO jeugdspelers Thomas van Vark en Jesse Wammes voldoende in huis. Joris van Santen lijkt daarnaast gebrand om tenminste het doelpuntenaantal van het hele elftal afgelopen seizoen aan zijn statistieken te willen toevoegen. 

De voorspelling

 

Wanneer Focus vaker de vechtersmentaliteit van de wedstrijden tegen Vriendenschaar in zichzelf naar boven weten te halen, lijkt dit toch geen probleem te moeten vormen. Naar verwachting zal de club meedoen in de middenmoot en wellicht maken ze zelf een kans op een periode als ze in een goede ‘flow’ terecht gaan komen. Het mooiste zou toch zijn als Focus zoals onderstaande foto in de krant staat aan het einde van het seizoen. 

Dank voor de foto's aan Focus'07 / Carola Rey

 

Lees ook: