Deze week in de voorbeschouwing staat het middenveld van Focus centraal. De verwachting is dat Focus zal spelen met een drietal middenvelders, waarbij de links- en rechtsbuiten zich lager op het veld zullen positioneren wanneer Focus onder hoge druk staat. Joost van Willigenburg besloot voorlopig de voorkeur te geven aan de marathon waardoor het aantal spelers dat in aanmerking komt voor een plaats op het middenveld niet bijzonder groot lijkt. Deze constatering wordt gedaan met de kanttekening dat de multifunctionelere spelers die een rol op het middenveld zouden kunnen bekleden, hier even buiten beschouwing worden gelaten.  

 

Silas Salakory

 

Over zijn loyaliteit naar de club, hoeft niemand te twijfelen. Salakory gaat dit seizoen zijn decennium bij Focus compleet maken. Met zijn energieke en felle spel staat hij symbool voor de kracht van het elftal. Hij lijkt onvermoeibaar en als aanvaller moet je hem zeker vaker dan één keer voorbij. Op het middenveld is hij dan ook voornamelijk in defensief opzicht belangrijk.

 

Youri Baars

 

Baars brak afgelopen seizoen door in het eerste elftal en liet zich meermaals gelden. Met name in de gewonnen derby tegen Vriendenschaar liet hij zien dat hij met zijn lengte zijn mannetje staat. In de duels is hij een slimme voetballer en daarnaast beschikt Baars over een behoorlijke pass. De concurrentiestrijd met Salakory zal een hevige zijn, waarbij het ook mogelijk kan zijn dat ze naast elkaar komen te spelen.

 

Masora Souhuwat

 

 

Souhuwat is een balvaste, sterke verdedigende middenvelder met ervaring. Hij beschikt eveneens over het inzicht en voetballend vermogen om de oplossing te vinden in voorwaartse richting. Samen met Salakory moet hij het middenveld van de nodige stabiliteit voorzien. Het duo brengt ook de nodige vechtlust, welke afgelopen seizoen bij meerderen ontbrak.

Stijn Hollander

 

Hollander is een jonge veelzijdige middenvelder die allround is wat betreft zijn kwaliteiten. Hij zal als nieuwkomer moeten wennen aan het seniorenvoetbal, maar wellicht kan hij voor een verrassing zorgen. Hollander lijkt binnen de selectie op termijn een nuttige kracht te kunnen vormen.

 

Joey Hoffmans

 

FC Culemborg verwacht Hoffmans als aanvoerder als eerste op het wedstrijdformulier. Hij is een klassieke ‘nummer 10’ met creativiteit. Hij beschikt dan ook over een aardige pass en dribbel. Daarnaast kan hij met zijn schot ook aanvallend van waarde zijn. Als aanvoerder moet hij de spil vormen voor revanche ten opzichte van afgelopen seizoen, waarin teleurstelling overheerste.

 

Sjoerd van Dijk

 

 

Van Dijk heeft in Hoffmans een geduchte concurrent, maar kan zich onderscheiden met zijn lichtvoetigheid en techniek. Aan hem is net als Hollander de taak om te verrassen, anders rest weinig meer dan een reserverol binnen de huidige selectie.