Prognose van de buitenspelers

'


Joram Misbeek'''Misbeek moet geduld houden''


Twee seizoenen geleden werd hij in de 4e klasse met meer dan 30 goals nog topscorer van kampioensploeg Vriendenschaar, maar afgelopen seizoen werd het een stuk zwaarder. Kleine blessures en een slecht draaiend team zorgden ervoor dat zijn goals op 1 hand te tellen waren.

 

De inwoner van `t Goy wordt als echte Culemborger gezien en dat zegt genoeg over de band die de club en spits hebben opgebouwd. Waar Vriendenschaar een koninkrijk rondom een spits aan het opbouwen is, kiest Misbeek voor de uitdaging bij LRC. Hier komt hij een aantal oud-medespelers tegen maar zal hij zijn concurrenten vinden in o.a. “topaankoop” Quincy Bartens (Sliedrecht) en Sedar Akkanat. Wij verwachten Joram niet direct in de basis bij het vorig seizoen fantastisch presterende LRC, maar als hij het geduld op kan brengen zou hij met zijn snelheid dit seizoen zeker een aantal keren het net gaan laten bollen. Of zal hij een eventuele lokroep uit Culemborg vlak voor de eerste bekerwedstrijd niet kunnen weerstaan?Maikel van de Water


Enigszins verassend dat hij na zo`n succesvol en productief seizoen voetbaljaar nog steeds de paars-witte kleuren gaat verdedigen in 2020-2021.

 

Wil hij onder stiefvader en nieuwe trainer Emmanuel Sluis nog een stap maken in zijn ontwikkeling om vervolgens dezelfde weg af gaan leggen als Van Ingen (Stedoco) en van Soest (IJsselmeervogels) door via Bruinsdeel naar de (sub)top van het amateurvoetbal te vertrekken? De motor op het middenveld zal dit seizoen ook weer de grote man op het middenveld worden. De 2e plaats van vorig seizoen is wat ons betreft te hoog gegrepen, maar we verwachten de Leerdammers ergens tussen plek 4 en 6.Bauke Bakker


Bauke Bakker gaat nu zijn derde Leerdamse seizoen in.

Waar zijn voorganger Danny van Steijn (ex- Vriendenschaar jeugdspeler) als rechtsback in 350 wedstrijden uitgroeide tot een clubicoon lukte het de Culemborger al snel om van Steijn te doen vergeten en dat is knap.

 

Kan tevens op het middenveld uit de voeten maar wij verwachten dat de intelligente speler weer als verdediger een vaste waarde gaat worden. Kan zich opmaken voor weer een prachtig seizoen met en tegen zijn stadsgenoten.
Coen Horb


Linksback Coen Horb maakt het kwartet van de Culemborgse enclave compleet. Samen met Van de Water kwam hij over van Loosdrecht en ook hij komt zijn oud-trainer Emmanuel Sluis weer tegen.

 

Horb heeft plannen voor een wereldreis en dus weten we niet welke kant het op gaat komend seizoen. Horb heeft met zijn aanvallende kwaliteiten een extra wapen, net als de rechterkant dat heeft met Culemborger Bauke Bakker.