PROGNOSE DEEL 1

''Kockengen kansloos, Vriendenschaar naar de kopgroep''


FC Culemborg zou FC Culemborg niet zijn als we een messcherpe prognose loslaten op de competities van de Culemborgse clubs. Kennis, inhoud en snelheid zijn de ingrediënten van ons platform. Wilt u meer weten over de oprichtingsdatum, de clubkleuren of de cornervlaggen van de clubs, zoekt u dan vooral verder..

 

FC Culemborg doet in twee delen een prognose voor de derde klasse. 

 

Kockengen

 

Vorig seizoen troosteloos onderaan en mag van geluk spreken nog een seizoen verzekerd te zijn van een jaar 3e klasse. Ondanks een nieuw elan in de vorm van succesvol trainer Leo Nieuwhoff en een aantal spelers afkomstig uit Breukelen, verwachten we dat de polderbewoners stijf onderaan zullen gaan eindigen.

 

Lopik

 

Nieuwkomer in deze afdeling die vorig seizoen in de middenmoot van de derde klasse zuid is geëindigd. Hoe gaat Lopik het doen zonder succestrainer Bertus van Schaik? Bijna iedere speler in het team heeft onder hem de opmars meegemaakt van de 4e naar de 2e klasse. Het zal een loodzware opdracht worden voor Mark Imandt om het clubicoon te vervangen. Dat de betere spelers Abdel Tufi en Reda Reddam hun oude trainer volgen naar Nita zal hem in ieder geval niet gaan helpen. Lopik is een voetballende ploeg die wij in de middenmoot verwachten.

 

 

FC Oudewater

 

Eveneens nieuwkomer, afkomstig uit 3e klasse West II. Sinds 2016 jaar een fusieclub waarvoor het ene deel UNIO een behoorlijke staat van dienst had in de tweede klasse in West II. Die 2e klasse zouden ze onder leiding van toptrainer Harry Akkermans ook wel op zaterdag halen maar deze werd 2 seizoenen geleden op een dramatische wijze net gemist. Vorig seizoen eindigde FC Oudewater in de middenmoot en gaat het onder leiding van nieuwe trainer Alex Redel volgend seizoen een nieuwe poging wagen. Dit moet gaan gebeuren met zelf opgeleide spelers en onze verwachting is een plek ergens onderaan het linker rijtje voor deze sportieve vereniging.

 

OSM`75

 

Een bekende tegenstander van onze geliefde Culemborgse ploegen. De club verkeerde afgelopen seizoen in constante nabijheid van Focus en Vriendenschaar en mocht ook niet klagen dat het seizoen werd afgebroken. Trainer Frank Abokini kan een aantal oudgedienden terug verwachten maar krijgt geen selectie tot zijn beschikking waar tegenstanders wakker van zullen liggen. De Maarssen-Broekers zullen een laagvlieger zijn en wij verwachten dat ze met Voorwaarts en DVSU gaan strijden om directe degradatie of de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. 

 

Odysseus `91

 

Ook een nieuwe tegenstander. Vorig seizoen middenmoter in West 3C en traditiegetrouw bestaand uit studenten. Trainer Zimon van der Horst zal elke zaterdag andere namen tot zijn beschikking krijgen gezien het vrijblijvende karakter van deze cultclub. De vraag is hoe hoog het niveau is van de nieuwkomers die zoals altijd uit alle hoeken van Nederland komen aanwaaien. Op dit vlak hebben de Utrechters veel concurrentie gekregen van andere studentikoze Utrechtse verenigingen dus we verwachten hier niet al te veel van. Het linker rijtje lijkt ons reëel, maar dat zal wel onderin gaan worden.

 

Voorwaarts

 

Beleefde vorig seizoen een uitstekend seizoen met een uniek puntentotaal voor de normaliter in de 4e klasse acterende Utrechters. Dit team met een hoog All-Stars gehalte is redelijk op leeftijd en we verwachten niet dat de mannen van Rinco Bos en Ron Daselaar dit kunstje kunnen herhalen. Het stugge team heeft door een keihard en klein veld echter wel een behoorlijk thuisvoordeel. Dit in combinatie met ervaring zal de traditievereniging uit Utrecht-Oost voor degradatie moeten behoeden. Dit zal met OSM en DVSU een spannende strijd worden.

 

Vriendenschaar

 

Het gaat misschien wat ver om de bijna degradant van afgelopen seizoen tot kampioenskandidaat te bombarderen maar een club die zich kan versterken met Neves, Nijenhof, Veldhuijzen en el Idrissi moet zeker voor promotie strijden. Voeg daarbij onder andere nog de aanwezigheid van de iets eerder teruggekeerde Vogtlander toe, een fantastische jeugd en wij denken (en hopen) dat Vriendenschaar het langst in het spoor van Houten zal blijven.

Commentaren: 0