DE PROGNOSE DEEL 2

''Houten in April Kampioen, Focus'07 op tijd veilig''


FC Culemborg zou FC Culemborg niet zijn als we een messcherpe prognose los laten op de competities van de Culemborgse clubs. Kennis, inhoud en snelheid zijn de ingrediënten van ons platform. In dit artikel de andere zeven teams van de derde klasse, waaronder titelfavoriet SV Houten

 

Brederodes

 

Het Vianense elftal hield vorig seizoen opvallend lang de titelrace vol met de topkandidaten Houten en Jonathan. Dit gebeurde vrijwel wekelijks in dezelfde formatie. Het team is dit seizoen in staat blessures en schorsingen op te vangen aangezien Brederodes zich aanzienlijk in de breedte heeft versterkt. Het zal voor de nieuwkomers niet eenvoudig zijn om een basisplek te bemachtigen en we verwachten dat de mannen van Sander Kloos volgend seizoen samen met Vriendenschaar uiteindelijk zullen strijden om plek 2. Voor de Reigers goed nieuws dat er een seizoen langer kan worden genoten van de motor op het middenveld, Dennis Kruijk.

 

Desto

 

De club leek vorig seizoen op weg naar een 4e plek wat waarschijnlijk nacompetitie zou opleveren. Dit lijkt ook dit seizoen weer de doelstelling voor de ervaren derdeklasser. Trainer Raymond Graanoogst maakt spelers beter maar de vraag is in hoeverre er nog rek zit in de meeste spelers. Zeer opvallend is het aanblijven van linksback Dani Martinus. Het vertrek van sterspeler Ceyhun Sabaoglu naar FC Breukelen zal een grote invloed hebben op de creativiteit en productiviteit van de Utrechtse ploeg. Wij verwachten dat het ambitieuze Desto op gepaste afstand van de top 3 in zware strijd verwikkeld zal raken om de vierde plek.

 

DVSU

 

Vorig seizoen draaide de club een prima seizoen waarin het zich vrij makkelijk veilig leek te spelen. Na een stroef begin hebben de voetballers uit Lunetten vrijwel de hele competitie boven de Culemborgse clubs gestaan. DVSU lijkt iets sterker te zijn geworden in de breedte maar het lijkt onmogelijk dat de rood-witten zich weer boven de Culemborgers gaan scharen. Handhaving mag men aanvoelen als een kampioenschap en wij verwachten dat het tot de laatste dag spannend blijft of DVSU uit de onderste regionen van de competitie weet te blijven.

 

EDO

 

EDO is een van de weinige zaterdagploegen die toch mocht promoveren. Na jarenlang op het laagste zaterdag niveau te hebben gevoetbald, is er de laatste jaren iets moois opgebouwd in Utrecht-Noord wat heeft geresulteerd in een terechte promotie. Trainer Ilo Venetis heeft een jong team tot zijn beschikking wat helaas niet meer kan beschikken over oud hoofdklasse-kanon Rocco Keizer en technicus Wesley van Zoolingen. We verwachten EDO in de middenmoot van deze klasse.

 

Focus 07

 

Na een dramatisch seizoen zullen de Culemborgers wat recht willen zetten. Stef Ranshuysen heeft de beschikking gekregen over Damian Ririmasse en Hans Odijk, welke spelers bepalend moeten gaan worden in dit team. De verwachting is dat het áchter de bal wel goed zit bij de Parijsch-bewoners maar hoe zit het met het creëren en benutten van kansen? We verwachten dat Focus zich handhaaft en 4 à 5 ploegen onder zich kan houden.

 

Hercules

 

De club viel vorig seizoen tegen met een positie in de subtop op ruime afstand van de top 3. Waar verwacht werd dat dit team zeer snel door zou stoten naar de 2e klasse, zien wij dat dit seizoen niet gebeuren. Er lopen een aantal spelers in met een behoorlijke staat van dienst in de top van het amateurvoetbal maar het heilige vuur lijkt inmiddels verdwenen. Elke week staat er een andere formatie omdat spelers op zaterdag nog wel is andere prioriteiten hebben. Wij denken niet dat de selectie kwalitatief en kwantitatief goed genoeg is om zich in de top 3 te kunnen nestelen. Wel is er met Maykel Tak een gerenommeerde trainer aangetrokken die misschien het vrijblijvende karakter van dit team kan veranderen in een laatste kunstje. Onze prognose is wederom een strijd met Desto om plek 4.

 

Houten

 

Houten is dé gedoodverfde titelkandidaat in de derde klasse D. Vorig jaar legde de ploeg bij vlagen fantastisch voetbal op de mat. De koploper werd daarbij helaas voor hen niet beloond met promotie. De vraag is wat dat met dit team zou kunnen doen. Trainer Kevin Reinhard heeft iedere positie minimaal 2x bezet dus de spelers krijgen de tijd niet om over vorig seizoen te rouwen. Opvallend is het aanblijven van Jesse Schuin en Marco Peek, spelers die duidelijk veel te laag spelen gezien hun enorme kwaliteiten. Verder is dit team gericht versterkt met voormalig eerste klassers Mitchell de Vaal (SVL) en Pim van Dongen (Roda 46). FC Culemborg schat Houten iets hoger in dan Vriendenschaar en Brederodes. Wij verwachten dan ook dat de kampioensbloemen dit seizoen naar Houten gaan.

 

Commentaren: 0