De Prognose van de Buitenspelers

''Leerdam Sport moet nu wel voor de prijzen gaan''


In de ''prognose van de buitenspelers'' blikken we vooruit naar de Culemborgse spelers die buiten de stad actief zijn, en doen we een prognose over hun elftal, hun competitie en de rol die zij zelf gaan spelen. In deze derde prognose reizen we af naar Leerdam waar drie Culemborgse spelers uitkomen voor Leerdam Sport'55Joshua Cohen


Cohen gaat samen met zijn neef Fabian van der Wel op voor een derde seizoen Leerdam Sport. Het is opvallend dat de goalgetter in Culemborg bij 2 clubs zeer succesvol is gebleken maar dat we tot nu toe bij LRC en Leerdam Sport nog niet de echte Cohen hebben gezien.. Moet op zaterdag nog wel eens een wedstrijd missen wegen werkzaamheden maar zal in mei 2021 “gewoon” op 20 (vaak fraaie) goals staan. 


''Cohen scoort overal en altijd''

Fabian van der Wel


Ook van der Wel was tot op heden succesvoller in Culemborg dan daarbuiten. Hij promoveerde immers met zowel Focus’07 als Vriendenschaar.  

Na een hardnekkige blessure vecht de Culemborger terug om als aanvoerder van de Leerdammers de ploeg naar de top van de 4e klasse te leiden. Het is voor de Leerdammers zaak om direct klaar te zijn voor de competitie en niet te af te trappen met een valse start zoals afgelopen seizoen. 

Van der Wel en Cohen kunnen daar met hun ervaring een belangrijke rol in spelen, want in de 4e klasse is het iedere week aanpoten.
Maurice Sporkslede


Sporkslede speelde lang niet meer in een 1e elftal en voegt zich nu bij zijn vrienden Joshua Cohen en Fabian van der Wel. Kende vorig seizoen in Vriendenschaar 2 wat blessures, maar lijkt nu helemaal fit. Wij zien dit helemaal goed komen. De allrounder gaat zich in de Leerdamse basis spelen en gaat het technische en speelse Leerdam Sport voorzien van lengte, loopvermogen en een stukje mentaliteit. Hij kon weleens de missing-link zijn in het team van trainer Yoni Sahertian.Commentaren: 0