Prognose van de buitenspelers #4

''Martina en van Kraaij zekerheidjes''


In de ''prognose van de buitenspelers'' blikken we vooruit naar de Culemborgse spelers die buiten de stad actief zijn, en doen we een prognose over hun elftal, hun competitie en de rol die zij zelf gaan spelen. In deze vierde prognose komen 'eenlingen' Mike van Kraaij, Servanio Martina en Mark van Ingen aan bod. Zij reizen elke week drie keer een hoop kilometers om ergens op niveau te spelen.Mike van Kraaij''Van Kraaij gaat spelen''


In Culemborg twijfelde nooit iemand aan zijn kwaliteiten, maar de blessuregevoelige middenvelder had moeite om een seizoen af te maken. Sinds twee seizoenen is MIke serieus met zijn sport bezig en ging na een heel seizoen Focus in 2019 naar 1e klasser de Bilt.

Waar de Bilt moeite had met het niveau liet Mike  wekelijks met veel souplesse zien niet onder de indruk te zijn van zijn tegenstanders.

Het Sliedrecht van Dennis van der Steen ziet in Mike de versterking die nodig is om na een paar seizoenen weer terug te keren naar de Hoofdklasse. Wij verwachten dat Sliedrecht, met van Kraaij als centrale verdediger, met WNC en Huizen zal gaan strijden om promotie.
Servanio Martina''Stokkie met zijn de nacompetitie in''


Martina is na zijn vertrek bij Vriendenschaar 3 seizoenen geleden, al weer toe aan zijn derde club. Hij kiest na NVC en Huizen nu voor het ambitieuze Loosdrecht. 'Stokkie' speelde weinig bij Huizen, maar liet zijn ontwikkeling zien in de bekerwedstrijd tegen Vriendenschaar vorig jaar. De TC van Loosdrecht heeft de boomlange Culemborger gehaald als vervanger voor de naar SDO vertrokken topscorer Luuk van Huisstede. De vraag is of de ervaren trainer Cor van Garderen hem ook als centrumspits zal gaan gebruiken. De multifunctionele Martina is wat ons betreft zeker van een basisplaats in het sterk gerenoveerde team, alleen zijn positie is nog een vraagteken. Loosdrecht zien wij als enige kandidaat om Maarssen van een kampioenschap af te houden maar zien ze daarin toch tekort komen. Nacompetitie voor een plek in de 1e klasse is onze voorspelling! 
Mark van IngenVan Ingen keepte vorig seizoen een fantastisch seizoen bij LRC en dwong op die manier persoonlijke promotie af met een overgang naar Stedoco. De 21 jarige keeper zal bij de club uit Hoornaar de concurrentiestrijd aan moeten gaan met de ervaren goalie Mark Smith. Het is niet reëel om te verwachten dat de Culemborger 1e keeper gaat worden. Dit seizoen zal in het teken staan van ontwikkelen aan de hand van de 33 jarige oud-jeugdinternational Smith om vervolgens volgend seizoen wellicht zijn opvolger te worden. De zeer talentvolle van Ingen gaat door heel Nederland prachtige wedstrijden beleven en met Stedoco een gooi doen naar de o zo gewenste 2e divisie. De koopkracht in Hoornaar heeft niet onder de Corona geleden en er staat weer een ijzersterke selectie die wij zeker in de subtop verwachten.