De Voorbeschouwing: Aanval FairPlay

''Kunnen ze het nog?''


In de afgelopen weken wierp FC Culemborg zijn blik op de Culemborgse elftallen. Wie spelen erin, welke rol hebben zij in het elftal en wat mogen we van ze verwachten?

Vandaag de laatste aflevering met daarin de voorhoede van SMVC FaiPlay. Een voorhoede met de nodige ervaring op hoog niveau. We verwachten dan ook dat trainer Hakim Chatouani zijn elftal aanvallend zal laten spelen met drie voorhoedespelers en een ‘10’ kort daarachter.

 

Mohammed Echabouni zal een van die aanvallers zijn. De lange spits maakte furore bij het zaterdagelftal van FC Lienden en stootte door naar de Zondagtak, dat uitkwam in de Topklasse. Zijn onvoorspelbaarheid, snelheid en scorend vermogen zijn aangeboren wapens. Of de topscorer van FairPlay in 2010-2012 nog net zo doelgericht en fit is moet blijken, we zetten Chabouni echter in de 5e klasse gewoon op 20 goals.

 

 

Ook Mourad Samoud speelde op hoog niveau. De pure voetballiefhebber maakte furore in de jeugd bij FC Utrecht en speelde onder andere voor Kozakken Boys. Zijn trap zal bij standaardsituaties goed van pas komen. Samoud is met zijn 38 jaar wel ‘op leeftijd’ maar zal zeker nog van waarde zijn voor het elftal van Chatouani.

 

 

 

Met de gebroeders Aamri heeft FairPlay nog twee ‘goalgetters’ in de ploeg. Oudste broer Jamal Aamri speelde voor LRC en Magreb’90 en oogt in de eerste trainingen erg fit. Zijn laatste wedstrijden speelde hij in het shirt van vvEchteld waar hij meer als middenvelder speelde dan als aanvaller. Aamri gaat bij FairPlay voor niets minder dan een promotie in de herfst van zijn carriere.

Zijn opvolger zou Nordin Aamri moeten zijn, de jongere broer van Jamal. De aanvaller speelde al eerder voor FairPlay en staat bekend om zijn acties. Aamri was een jeugdig talent maar zal nu uit de schaduw moeten stappen van zijn broer en de komende jaren moeten uitgroeien tot de vaste nummer9 van FairPlay.

 

Een andere jonge speler is Ilias Dahri. Dahri is ongetwijfeld de snelste speler uit de selectie en daarmee heeft Chatouani een extra wapen in zijn ploeg. Dahri kan op meerdere posities uit de voeten en  heeft bij Vriendenschaar en Focus’07 bewezen een goal te kunnen maken. Dahri zou gaan spelen bij zijn oud trainer Niek Amelink maar koos op het laatste moment toch voor FairPlay. Zal de jonge Dahri de nieuwe Echabouni kunnen worden?

 

 

Nieuw in de selectie is Ouamar Najih. De uit Tiel afkomstige Najih is sinds afgelopen jaar Culemborger en speelde zijn wedstrijden voor RKTVC waar hij ook jeugdtrainer was. We vinden het lastig om in te schatten welke rol Najih gaat innemen in de aanval bij FairPlay maar laten ons graag verrassen.

Commentaren: 0