De Voorbeschouwing

''Focus'07 heeft ervaring en toekomst''


 

Deze week in de voorbeschouwing staan de keepers en verdedigers van Focus'07 centraal. Het elftal zal na een dramatisch verlopen seizoen uit zijn op revanche. Met onder andere de komst van Demian Ririmasse, Jesse Wammes en enige talentvolle jeugdspelers is de verdediging in ieder geval voorzien van nieuwe impulsen. 

 

Thimo Derks

 

Derks maakt zich op voor zijn eerste volledige seizoen in de A-selectie. Met zijn lengte heeft hij een groot bereik en is hij van afstand nauwelijks te kloppen. Daarnaast beschikt hij over een uitstekende traptechniek waardoor hij de bal met gemak bij de aanvallers weet te brengen.

 

Sander Zomer

 

Zomer pikte vorig seizoen regelmatig zijn wedstrijden mee en wist de nodige ballen uit het doel te houden. Helaas ging ook hij gebukt onder de mindere prestaties van het elftal. Aan hem is dan ook de taak om zich wederom te bewijzen en te laten zien dat hij vorig seizoen terecht de eerste keeper van Focus'07 was.

 

Zico Portier

 

 

Portier is een betrouwbare keeper die eerder al voor Focus'07 heeft gespeeld. Hij beschikt ook over voetballend vermogen waardoor verdedigers niet hoeven te vrezen bij een ‘tikkie-terug’. Daarnaast beschikt hij over de nodige ervaring wat hem een volwaardige concurrent maakt voor de andere keepers.

 

 

Dirk-Jan Verkerk

 

Verkerk is een allround linksback die tevens aanvallend de nodige inbreng heeft. Met zijn traptechniek en doorzettingsvermogen is hij een moeilijk te bespelen back, die je minstens drie keer zal moeten. FC Culemborg verwacht van Verkerk dat hij de eerste keus zal zijn op de linkerflank.

 

Jop Hollander

 

Hollander stroomt door vanuit de jeugdopleiding en staat bekend als een solide linksback. Aan hem is de lastige taak om routinier Verkerk uit de ploeg te spelen.

 

Demian Ririmasse

 

Ririmasse keert als oudgediende terug bij de club waar hij in het verleden reeds tweemaal kampioen mee werd. Hij was jarenlang een vaste waarde in de verdediging van WNC. Met zijn kracht en ervaring kan hij zorgen voor meer defensieve stabiliteit, wat hard nodig bleek bij focus na een seizoen met vele verliespartijen.

 

Matti de Gram

 

De Gram maakt al jarenlang onderdeel uit van de selectie. De Trichtenaar maakte vorig seizoen deel uit van de erg ongelukkige defensie, waarin het team naar zijn woorden ‘elkaar stuk voor stuk liet vallen’. De Gram is echter niet voor niks al jaren onderdeel van de selectie, wat betekent dat hij het niveau zeker aankan. Hij is een no-nonsens verdediger die zijn mannetje staat en daarbij ook een prima pass in de benen heeft.

 

Jesse Wammes

 

Wammes heeft met zijn verleden bij FC Utrecht genoeg ervaring in huis tegen technische aanvallers. Van hem verwacht FC Culemborg dan ook iets meer dan van de rest. Met zijn duelkracht en voetballend vermogen zou hij met Ririmasse een compleet centrum kunnen vormen. Wammes kan eveneens op de rechterflank spelen. Als oud-Fortiaan keert hij terug op het oude nest.

 

 

Mark van Soest

 

Van Soest is een centrale verdediger die met name aan de bal over de nodige kwaliteiten beschikt. De rechtsbenige, ervaren verdediger heeft in Wammes en Ririmasse wel twee geduchte concurrenten die het hem moeilijk kunnen maken.

 

Bram van de Berg Jeths

 

Van de Berg Jeths is een ervaren, betrouwbare rechtsback. Zijn sterke punten zijn het uithoudingsvermogen waarover hij beschikt, in combinatie met zijn lengte en kopkracht. Dit maakt hem een allround rechtsback die elke linksbuiten een moeilijke middag kan bezorgen.

 

Shae O’hare

 

O’hare stroomt net als Hollander door vanuit de jeugdopleiding en zal zich eveneens moeten bewijzen in het seniorenvoetbal. Van de Berg Jeths vormt daarbij zijn voorname concurrent.

 

 

 

Volgende week verschijnt er geen voorbeschouwing, die dag staan namelijk de nieuwe competitie indelingen centraal!

 

Lees ook: