Vriendenschaar (on)herkenbaar op weg naar de tweede klasse

''Bredere selectie gaat resultaat opleveren''


Redacteur Jeffrey Koedam laat in de rubriek ''De Voorbeschouwing'' wekelijks zijn licht schijnen op de nieuwe Culemborgse selecties. Wat mogen we verwachten van de teams, wie gaan er voor de doelpunten zorgen? Deze week een eerste blik op de selectie van Vriendenschaar. Volgende week leest u een soortgelijk artikel over Focus'07.

 

Met het vertrek van Joram Misbeek naar LRC is een van de laatste sterkhouders vertrokken uit het seizoen 2016/2017, waarin Vriendenschaar voor het laatst kampioen werd in de derde klasse. Onder toenmalig trainer Harry Buur won de club de beslissingswedstrijd op het complex van JSV Nieuwegein met 1-2 van Houten. Uit de toenmalige ''basiself'' is Lionel van Oorschot de enige die nog steeds bij Vriendenschaar speelt. Een onderdeel van het nieuwe trainersduo van Vriendenschaar, Niek Amelink, maakte destijds nog als speler deel uit van de selectie. Andere bekende gezichten naar Culemborgse begrippen, waaronder Joshua Cohen, Servanio Martina en Fabian van der Wel, speelden dat seizoen ook in het blauw-zwart. Vriendenschaar wist zich in de tweede klasse redelijk soepel te handhaven. Vervolgens besloot de club het eerste elftal vanaf het seizoen 2018/2019 in het zaterdagse voetbal te laten instromen. Daarin moest een stap terug worden gedaan door te starten in de vierde klasse. Veel spelers besloten nadien een stap omhoog te maken, zoals Bauke Bakker en Michael Soepnel.

 

 

In het afgelopen seizoen bleek Vriendenschaar kwetsbaar in de breedte. Blessures en schorsingen konden moeizaam worden opgevangen. FC Culemborg deed een greep uit de spelerstas en zette ze voorzichtig eens op papier (afbeelding hierboven). De breedte van de nieuwe selectie kon weleens doorslaggevend zijn in het nieuwe seizoen. 

 

Op zoek naar revanche

 

 

Na een kampioenschap is Vriendenschaar inmiddels terug beland in de derde klasse. Na een abrupt einde van een teleurstellend seizoen, waarin de club knokte tegen degradatie, moet de weg omhoog weer worden ingezet na de zomer. Vriendenschaar zet dan ook alle middelen in om het eerste elftal te versterken. Mannen als Abid el Idrissi, Maurits Nijenhof en Corsin Vogtlander keren na korte uitstapjes met extra bagage weer terug, evenals de ervaren en Zinho Neves na een iets langere omweg. Verder komt er enig vers bloed uit Rijswijk en staan talentvolle jeugdspelers als Victor van Twisk en Nawfal Chatouani in de startblokken om hun kans te grijpen. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om na een teleurstellend seizoen als club een stap omhoog te zetten. Laten we daarbij eerlijk zijn, de tweede klasse is toch het minste waar een club behoort te spelen in een stad met zoveel talentvolle voetballers!

 

Lees ook: