(Foto: CVV-Vriendenschaar)

De Voorbeschouwing

''Positie El Idrissi cruciaal''


Redacteur Jeffrey Koedam blikt vooruit op het nieuwe seizoen. Deze week komt in de voorbeschouwing de voorhoede van Vriendenschaar aan bod. Vermoedelijk gaan de blauw-zwarten spelen in een 4-4-2 formatie, wat betekent dat er maar 2 plekken beschikbaar zijn in de voorste linie.

 

Maurits Nijenhof

 

Deze van origine linkerflank speler heeft in het verleden bewezen in aanvallend opzicht van grote waarde te kunnen zijn. Na een korte periode buiten Culemborg, besloot Nijenhof terug te keren op het oude nest. Zijn sterke punten liggen met name in zijn dribbels en snelheid.

 

Gill van Beurden

 

Van Beurden brak afgelopen seizoen door in de hoofdmacht van de blauw-zwarten. Mede door een gebrek aan aanvallende opties, schoof hij door vanuit de O-19 en deed dit voortreffelijk door de topschutterstitel van het team op te eisen. Hij was dan ook een van de weinige lichtpuntjes in een flets team. Van Beurden is vrij compleet en mist zijn kansen zelden. Aankomend seizoen is er echter meer concurrentie dus zal hij nogmaals moeten bewijzen wat hij waard is.

 

Charles van Oort

 

Van Oort heeft in het verleden bij WNC en SCR bewezen een neusje voor de goal te hebben. Samen met enkele teamgenoten van laatstgenoemde club streek hij deze zomer neer in Culemborg. Met zijn kracht, snelheid en uitstekende traptechniek beschikt hij over alle kwaliteiten die een spits nodig heeft. FC Culemborg verwacht dan ook dan van Oort een basisplaats verovert in de tweemans voorhoede.

 

Jaffar Ahmidout

 

In de vorm van Ahmidout keert wederom een oude bekende terug. Na een goed jaar bij BZS is hij klaar om het Culemborgse publiek weer te verwennen met zijn kwaliteiten. Als de goedlachse Ahmidout net zoveel aanvullende impulsen kan brengen als sfeer in de kleedkamer, wordt hij in ieder geval lachend topscoorder van de competitie. Hij beschikt in ieder geval over iets onvoorspelbaars in zijn spel waarmee hij het elke verdediger moeilijk kan maken. 

 

FC Culemborg noteert in het kader van een tweemans voorhoede nu 4 opties. Dat houdt niet in dat spelers als Thom Souhuwat, Anass Jijih en Abid El Idrissi niet evengoed in de voorhoede uit de voeten kunnen. Met name de positie van El Idrissi zal een belangrijke keuze zijn voor Amelink..

 

Vanaf volgende week trappen we de voorbeschouwing af met de buren uit Parijsch.