De Voorbeschouwing

''Luxeproblemen op Vriendenschaar-Middenveld''


Redacteur Jeffrey Koedam laat in de rubriek ''De Voorbeschouwing'' wekelijks zijn licht schijnen op de nieuwe Culemborgse selecties. Wat mogen we verwachten van de teams, wie gaan er voor de doelpunten zorgen? Deze week een vervolg blik op de selectie van Vriendenschaar. De Middenvelders.

 

In dit deel van de voorbeschouwing komen de middenvelders van Vriendenschaar aan bod. Vanwege de vele opties voor Amelink op het middenveld, verwacht FC Culemborg dat vriendenschaar met een viermans middenveld zal gaan spelen.

 

 

 

Corsin Vogtlander

 

 

 

Vogtlander keert na een jaartje De Meern terug bij zijn jeugdliefde Vriendenschaar. Met zijn lengte en voetballend vermogen lijkt hij de ideale nummer ‘6’ voor een aanvallend ingesteld elftal. Vogtlander is rustig aan de bal en weet vrijwel altijd weer de juiste kleur te vinden. FC Culemborg verwacht dat hij als basisspeler een belangrijke rol gaat spelen op het middenveld.

 

 

 

Farid Bouzbib

 

 

 

Bouzbib is een geroutineerde verdedigende middenvelder en maakte als een van de weinigen het laatste kampioenschap in het zondagse voetbal mee van de club. Met zijn ervaring, rust en uitstekende verdedigende kwaliteiten vormt hij een stabiele factor in het elftal van Vriendenschaar. Lijkt een ideale verdedigende wissel in moeilijke wedstrijden.

 

 

 

Marwan Salama

 

 

 

Salama wist zich afgelopen seizoen met zijn felheid en agressiviteit in het elftal te vechten. Mede vanwege de grote concurrentie en de tegenvallende prestaties verwacht FC Culemborg dat het voor Salama een flink karwei gaat worden om wederom een basisplaats te veroveren.

 

 

 

Leonardo Aguilar

 

 

 

Deze behendige voetballer kwam over van Tricht, waar hij uitkwam in de tweede klasse. Terug op het oude nest zal hij met name aanvallend zijn inbreng willen bewijzen. Met zijn snelheid zal hij met name diepte in het spel van Vriendenschaar kunnen aanbrengen. FC Culemborg verwacht dat Aguilar zich met zijn kwaliteiten in de basis weet te spelen.

 

 

 

Ronan Hendriksen

 

 

 

Hendriksen wist afgelopen seizoen zijn plek te veroveren in de A-selectie van Vriendenschaar. Hij toonde daarbij bij vlagen aan over een uitstekende techniek te beschikken, met zijn passes is hij in staat het de verdediging van de tegenstander erg moeilijk te maken. Er zal van hem net als van de anderen wel een extra schepje karakter worden verwacht.

 

 

 

Zinho Neves

 

 

 

Neves keert na een jarenlange afwezigheid terug bij de club waar hij zich als groot talent zijn kwaliteiten liet zien. De ex-jeugdspeler van FC Utrecht beschikt over kracht, snelheid en goede traptechniek. Hij hoopt bij Vriendenschaar zijn plezier in het spelletje terug te vinden, na de afgelopen jaren tal van clubs versleten te hebben. FC Culemborg verwacht Neves als zekerheidje in de basiself.

 

 

 

Rick Mulder

 

 

 

Mulder was met een aantal goals en goede dribbels een lichtpuntje in het teleurstellende afgelopen seizoen van Vriendenschaar. Op een goede dag kan hij zijn directe tegenstander een helse middag bezorgen. Als minpuntje kan zijn geringe lengte worden gezien, ook van hem zal aankomend seizoen meer zeker pit worden verwacht.

 

 

Abid El Idrissi

 

 

 

Onbetwiste leider El Idrissi keert na enkele seizoenen terug. Van de ex-prof van FC den Bosch mag zeker verwacht worden dat hij het elftal op sleeptouw neemt. Met zijn dribbels en scorend vermogen is hij een speler die het verschil moet maken in belangrijke wedstrijden. De voormalig aanvoerder is topfit en enorm getergd het maximale te bereiken. El Idrissi zal een onbetwiste basisspeler zijn in het elftal van Amelink.

 

 

 

Anass Jijih

 

 

 

Jijih kwam afgelopen jaren ietwat onverwachts in het eerste elftal terecht. Zijn voetballende kwaliteiten stonden buiten kijf, dit had te maken met onenigheid met trainers. Met Jijih heb je een balvaste dribbelaar die ook met zijn steekpasses enorm veel gevaar kan stichten. Ook beschikt hij over scorend vermogen, wat hij afgelopen seizoen af en toe liet zien. Hij zal met concurrentie van El Idrissi wellicht ook een keer op de flanken spelen, maar Jijih krijgt ongetwijfeld genoeg minuten om zijn kwaliteiten te laten zien.

 

 

 

Nawfal Chatouani

 

 

 

Chatouani schuift als veelbelovend talent door naar de A-selectie en kan misschien wel dé verrassing worden in het nieuwe elftal van Vriendenschaar. Chatouani is een technische, lichtvoetige voetballer die zeker als frisse invaller zijn waarde zou kunnen bewijzen.

 

 

 

Vincent Zuurmond

 

 

 

Zuurmond speelde tot zijn frustratie minder wedstrijden dan gehoopt vanwege blessureleed. Hij heeft een uitstekende pass in de benen waarmee hij de aanvallers van bespeelbare ballen kan voorzien. Hij kan ook met zijn dribbels voor gevaar zorgen in de achterhoede van de tegenstander. Maakt zeker kans op minuten als hij fit blijft!

 

 

 

Victor van Twisk

 

 

Jongeling en groot talent Victor van Twisk heeft na een goed seizoen in de 0-19 besloten om te stoppen.