Hoe is het met.. Gean van Erp1.       Hoe gaat het met Gean van Erp?

 

Het gaat prima met mij. Het is ruim 22 jaar geleden dat ik noodgedwongen door een knieblessure met voetballen moest stoppen. Dat was jammer omdat het volgende seizoen Jan van Deinzen de nieuwe trainer van Fortitudo zou worden en ik keek er naar uit om met hem samen te werken. Na mijn blessure heb ik ruim een jaar niet kunnen sporten en dat was zwaar. Geleidelijk heb ik het sporten weer opgepakt, alleen voetbal gaat met mijn knie niet meer lukken. Het is nu zwemmen en fietsen geworden.

 

2.       Waar woon je en wat doe je tegenwoordig?

 

Ik woon nog steeds in Culemborg. Ik ben een geboren en getogen Culemborger. Ik werk al ruim 30jr voor de luchtvaartmaatschappij Airfrance/KLM en reis dus veelvuldig naar Schiphol, niet om op vakantie te gaan maar om ervoor te zorgen dat reizigers op tijd kunnen vertrekken naar hun bestemming. Ik ben verantwoordelijk voor de gate planning en zit daarvoor in het mooiste kantoor van Nederland de verkeerstoren. Het is iedere dag weer een uitdaging om samen met collegae Schiphol operationeel aan te sturen. Wat dat betreft blijf ik een teamplayer. Momenteel is het met het corona virus heel bizar om op Schiphol te werken. Hopelijk gaat het niet te lang duren want anders moet ik misschien op zoek naar ander werk.

 

3.       Ben je nog actief in het voetballen?

 

Ik ben niet meer actief in het voetbal. Ik had graag nog wel een balletje willen trappen maar mijn knie laat dat helaas niet toe. Ik mis wel de wedstrijden, de gezelligheid in de kleedkamer en de derde helft met een potje bier in de kantine.

 

4.       Hoe kijk je terug op jouw actieve loopbaan als voetballer?

 

Ik kijk met veel plezier terug op mijn “actieve loopbaan” als voetballer. Ik heb ruim twaalf en half jaar in het eerste elftal van Fortitudo gespeeld waarvan de laatste jaren als aanvoerder. Het kampioenschap van 1991/92 was het laatste kampioenschap voor Fortitudo en voor mij het enige. Dat jaar waren wij als team in de tweede helft van de competitie onverslaanbaar. We wonnen alles! Als spits was het mijn beste seizoen en scoorde in 22 wedstrijden 28 keer. Verschillende topamateur-clubs wilde graag dat ik bij hen kwam voetballen. Ik heb het overwogen maar puntje bij paaltje heb ik er toch voor gekozen om Fortitudo trouw te blijven helemaal in de lijn van ons clublied.   

 

5.       Volg je het voetbal in Culemborg nog?

 

Ik volg het voetbal van grote afstand dus af en toe kijk in naar de uitslagen van de Culemborgse clubs. Ik ben wel de laatste wedstrijd van Focus-Vriendenschaar gaan kijken (2-1). Het was de eerst overwinning van Focus dit seizoen dus misschien moet ik vaker gaan kijken .

 

6.       Wat waren jouw hoogtepunten in jouw tijd als voetballer?

 

Het kampioenschap in 1991/92 was het hoogtepunt. Als spits van het team ben ik een paar keer topscoorder geworden. Wij hadden een heel goed team en als spits kun je alleen maar scoren als het team goed in balans is. Dus met andere woorden mijn resultaat als spits is te danken aan het team. Klinkt misschien als cliché, maar clichés zijn vaak waar. In 1995 werd ik gekozen tot sportman van het jaar en daar was ik best trots op.

 

7.       Hoe ziet een elftal eruit met jouw allerbeste medespelers?

 

Dat vind ik wel lastig omdat ik in twaalf en half jaar met verschillende goede spelers heb mogen spelen. Maar ja, je kunt er maar 11 opstellen.

 

Keeper:  Theo Brouwer  

Verdedigers: Ad Peek, Ronald van Vark, Piet van Erp en Wim van Erp

Middenvelders: Arjen van de Heuvel, Rob van Schaik, Ron Wammes, Hans de Vries

Aanvallers: Rene Verweij, Wim van ‘t Pad

Coach: Chusie Reglero

 

 

P.s. het was leuk om eraan mee te doen en door je vragen te beantwoorden komen allerlei herinneringen weer boven 

 

Van de redactie: 

 

Voor veel jongere volgers is Gean van Erp een onbekende. In die perode rond 1990 echt een Culemborgs fenomeen. Op de teamfoto ziet u:

 

Hans vd Star, Age Bakker, Ad Peek, Henry Wijnands,, Gert van Hanegem, John Helmond, Bram Bosch, Paul Zielhorst. onder van links naar rechts: Arjen vd Heuvel, Ron Wammes, Rene Verweij, Rob van Schaik, Dick Wammes en Gean van Erp