Hoe is het met.. Guus Griët?


Hoe gaat het met u? 

Met mij persoonlijk prima hoor.

 

     Wat doet u tegenwoordig?

                 Ik ben met pensioen en hou me alleen bezig met mijn functie als HJO (Hoofd Jeugd             Opleiding) bij Sportlust 46 in Woerden.

 

     Hoe kijkt u terug op uw voetbalcarrière?

           Met heel veel plezier natuurlijk. Ik heb als hoofdtrainer bij diverse verenigingen                   gewerkt in diverse regio’s. En iedere vereniging heeft zijn eigen cultuur met alle                   onmogelijkheden en mogelijkheden. Dus ik kan wel zeggen dat ik zeker heel veel                 geleerd heb. Maar dat doe ik nu ook nog steeds hoor.

Ook heb ik van 2002 tot 2013 in Qatar mogen werken om de jeugdopleiding op te bouwen. Ook hier heb ik heel veel geleerd en ervaring op gedaan.

Als docent UEFA C en B ben ik voor de KNVB ook in Japan, Zuid-Korea, Thailand en de VS geweest. Allemaal heel mooie en leerzame ervaringen

 

         Wat waren daarin de hoogtepunten?

           Bij de amateurverenigingen diverse periodekampioenschappen en                                         promotiewedstrijden

Internationaal natuurlijk de wedstrijden met de nationale jeugdteams van Qatar O15, O17 en O19

 

        U bent nog actief bij Sportlust 46, Wat doet u precies?

           Ik ben nu al voor het 3e jaar Hoofd Jeugd Opleiding bij Sportlust 46 in Woerden.

Sportlust 46 speelt hoofdklasse zaterdag en maakt dit seizoen kans op promotie naar de 3e divisie.  De functie van HJO bij deze vereniging is een heel moeilijke functie, maar ik denk dat het bij veel andere verenigingen hetzelfde is.  Ik kan wel zeggen dat de functie van HJO /HO een veel moeilijkere functie is dan de functie van Hoofdtrainer. En ook onder gewaardeerd.

Ook ga ik vaak naar Indonesië om daar Trainer/coaches op te leiden. Indonesië heeft heel veel talentvolle spelers, maar de kwaliteit van de Trainer/coaches is zwaar onder niveau.

 

        Volgt u het Culemborgse voetbal nog?

             Natuurlijk. Ik ben 3 jaar bij Fortitudo en 3 jaar bij Vriendenschaar hoofdtrainer                     geweest

 

  

 Hoe ziet een team eruit met de beste spelers waar u mee gewerkt heeft?

    Een opstelling kan ik niet maken, daarvoor zijn het er teveel geweest. Ik heb met         heel veel goede spelers samengewerkt.

 

Bij Vriendenschaar waren het natuurlijk: Roger Waroux, Wim de Boer, Dennis Beijaard, Jan Bruins, Jeroen Kraay en vele  anderen.

 

Bij Fortitudo waren het bijvoorbeeld Ronald van Vark,  Jonkie Sohuwat en dan vergeet ik er vast nog een paar.

 

Bij andere verenigingen: Randy Sanches, Winnie Haatrecht, Nordin Boukhari en nog enkele andere uit het betaalde voetbal