HOE IS HET MET

HUBERT VERSPUI


 

Eind jaren '80 stond het Culemborgse voetbal bol van talent. De jeugdteams van Fortitudo en Vriendenschaar speelden op hoog niveau en wisten op de welbekende toernooien hun stempel te drukken. In deze periode groeide ook Hubert Verspui op. De bescheiden Culemborger zal het zelf niet uitspreken maar bij navraag bleek hij een bijzonder groot talent. Hoe is het met Hubert Verspui?

 

De BVO-Toernooien van Vriendenschaar en Fortitudo waren landelijk bekend. Met name het Fortitudo Toernooi voor B Junioren was in augustus altijd een enorme happening. In al die edities zijn er wat talenten voorbij gekomen. Met dank aan Bram Bosch, destijds de grote man achter de toernooien, konden we wat namen tevoorschijn toveren. Later zullen we deze toernooien nog eens in beeld brengen.

 

FC Utrecht

 

Verspui vertrok, wellicht naar aanleiding van dat B Toernooi naar FC Utrecht. ''Ik was niet de enige, ook Roger Waroux, Guus Compier en Ron Wammes maakten in die tijd de overstap naar Utrecht'' aldus de oud Prof. Zo ging bijvoorbeeld Arjan Vermeulen in die tijd naar PSV. In Utrecht stootte Verspui al gauw door naar het eerste elftal waar hij te maken kreeg met een markante assistent-trainer, Willem van Hanegem. ''Wat ik me kan herinneren was dat hij altijd met de jeugd bezig was. Hij had een bovenmatige interesse in jonge spelers en hielp ze in hun ontwikkeling''   De toenmalige assistent trainer van Han Berger was ook toen al in voor geintjes. ''Maar.. Alleen als hij het in je zag zitten'' weet Verspui nog goed.

 

 

Wageningen

 

Na zijn periode in Utrecht, komt de Culemborger Van Hanegem weer tegen, nu in Wageningen. Bij die club waren rond die periode meerdere Culemborgers actief. Wat te denken van Jan Oosterhuis, Reza Uitman, Ron Wammes enzovoort..

In Wageningen is Verspui op zijn plek. Hij speelt veel wedstrijden en is tot op de dag van vandaag nog actief voor Oud Wageningen, dat jaarlijks wat reünie-wedstrijdjes speelt.

''Mijn mentaliteit was denk ik mijn grootste kracht. Dat waardeerden de mensen wel''

 

(FC Wageningen in 1991 met linksboven Reza Uitman en tussen de keepers Hubert Verspui op de middelste rij)

 

Na het profvoetbal

 

Na zijn periode bij Excelsior, waar hij samen speelt met onder andere Mario Been verkast Verspui de amateurwereld in. De mooiste periode is bij sv Spakenburg waar hij op 'De Westmaat' glorietijden meemaakt onder leiding van Simon Kistemaker. ''Het was een periode waar De Vogels en Spakenburg tegen elkaar op vochten. Als de ene club een sporthal liet bouwen, moest de andere dat ook'' zegt Verspui, die in het begin van zijn periode best wat moeite had met wennen. ''In die tijd was het nog niet zo dat de hele selectie van buitenaf kwam, dus je moest als externe speler wel echt laten zien dat je alles wilde geven voor de club''. Dat kostte in het begin moeite maar het was het werken meer dan waard. ''Ik kan tegenwoordig gerust nog een visje halen bij de kraam, die kennen me nog wel'' lacht Verspui.

 

Na het voetbal

 

Trainersambities heeft de Culemborger nooit gehad. ''Ik beleefde het voetbal nooit van die kant, ik was vooral voetballer. Al was ik wel vaak te vinden bij de fysiotherapeut en de masseur. Dat menselijk lichaam en het bewegen ervan heeft me altijd geboeid''

Blessures bleven hem gelukkig bespaard, maar de ervaring die hij heeft opgedaan in het voetbal, neemt hij mee in zijn dagelijkse werkzaamheden als sportmasseur.

 

U kunt via onderstaande link een afspraak maken bij Hubert Verspui. Ook leuk om cadeau te doen!