Hoe is het met.. Jan Bruins 

Hoe gaat het met Jan Bruins?

Met mij gaat het heel goed! Ik woon sinds vijf jaar in Vleuten met mijn vrouw Judith en onze kinderen. Met ons samengesteld gezin hebben we het prima naar onze zin. Met aanhang erbij zijn we soms met zn tienen, hartstikke trots op!

 

Wat doe je tegenwoordig?

Ik ben Relatiebeheerder van de afdeling service en energiebeheer bij Warmtebouw in Utrecht. Ik ben o.a. operationeel verantwoordelijk voor de technische installaties van bijvoorbeeld Ziggo Dome en AFAS Live in Amsterdam.

 

Hoe kijk je terug op jouw voetbalcarrière?

Ik heb ontzettende veel plezier gehad en veel mogen meemaken dankzij het voetballen. Als jochie van 5 begonnen bij VV de Meeuwen in Utrecht, daarna bij U.V.V, Ajax en vervolgens mijn carrière na 11 jaar bij Vriendenschaar afgesloten. Daarnaast bij Springboks in de zaal 2e divisie gevoetbald.

 

Wat waren daarin de hoogtepunten? 

Bij de Meeuwen mocht ik eindelijk voetballen op het veld. Ik wilde op een hoger niveau voetballen en wilde naar U.V.V, deze speelde het hoogste in de jeugd samen met Elinkwijk. 

Bij U.V.V. was Willem Haazer destijds “de” trainer met veel bal technische trainingen waar ik veel van heb geleerd. Tevens veel van trainers als Jan Straub en Peter van Dussenbroek opgestoken.

 

Alleen al het voetballen bij Ajax was een groot hoogtepunt. Het voetballen, trainen met zeer goede spelers en trainen onder Louis van Gaal en Barry Hulshoff (helaas recent is overleden) waren zeer leerzaam. Veel wedstrijden in de Nederlandse stadions en in het buitenland dankzij de europese competitie gevoetbald. Helaas heb ik niet kunnen doorbreken bij het 1e elftal.

 

Door René Brouwer ben ik uiteindelijk bij Vriendenschaar terechtgekomen waar ik een heerlijke periode heb gekend in de 2e klasse. Gek genoeg is het ons nooit gelukt om door te stoten naar de hoofdklasse, destijds het hoogst haalbare voor amateurs. We hadden goede voetballers en konden dat niveau zeker aan maar waren ook echt vrienden en hebben veel plezier en lol gehad.

 

Daarnaast heb ik leuke en goede trainers gehad bij Vriendenschaar zoals, Frits van de Berk, Kees Kastrop, Ton Gruters, Guus Griet en Harry Suvee. Uiteraard mag ik Marcel Uding (verzorger die mij uiteindelijk vaak opgelapt heeft om te kunnen spelen op de zondagen hahahaha), Jan Verkerk, Han van Lint (elftalleiders) Gijs van Dalum (grensrechter) niet vergeten, top kerels! 

 

Wat doe je nog in het voetbal?

Op dit moment niets meer, ik ben aan het genieten van mijn vrije tijd. Na het voetballen ben ik ruim 10 jaar actief geweest als jeugdscout, senioren scout en analist bij Fc Utrecht geweest.

 

Volg je het Culemborgse voetbal nog?

Jazeker, ik kijk altijd even in de krant en met name naar Vriendenschaar. Mijn schoonzoon Martijn Wuite speelde recent nog in het 1e elftal en ging af en toe kijken. Daarnaast voetbalt Calvin mijn zoon en mijn dochter Demi nog bij Vriendenschaar waar ik regelmatig bij ga kijken.

 

Hoe ziet een team eruit met de beste spelers waar jij ooit mee samen hebt gespeeld?  

Het beste team is lastig, het zijn er nogal wat. Ik geef liever de namen door waar ik mee gespeeld heb en in mijn ogen goede voetballers waren in mijn periode als voetballer;

 

Ajax: Youri Mulder, Erik Tammer, Frank en Ronald de Boer, Bryan Roy, Richard en Rob Witschge, Frank Verlaat, Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Arnold Mühren, John van Schip, Marciano Vink, Marcel Keizer, Jean Paul de Jong en Arnold Scholten.

 

U.V.V: Martijn Melis, Rob Smit, Bennie Brouwer, Michel Burgstede, Michel Blokker, Willem Schoch, Raymond Overmars en Talha. Ik ben er zeker een paar vergeten.

 

 

Vriendenschaar: Martin Mulder, Rene Brouwer, Jeroen Kraay, René Romijn, Marco en Ronald Overbeek, Patrick, Michel en Rini Pothuizen, Fred Perrier, Huub van Oorschot, Dennis Bijaard, Roger Waroux, Wim de Boer, Ricky Boerasoba, Rafael Suitela, Henri van Kraanen en Bas van der Linden. Ook hier ben ik ongetwijfeld een paar namen vergeten.