Hoe is het met Wesley Hazenberg

''Superseizoen bij Tielse Tec''


In een selectie met meerdere Culemborgers was Wesley Hazenberg de grote onbekende. In 2011 startte de opmars van het Tielse TEC vanuit de derde klasse. Hazenberg schoot TEC letterlijk naar de titel door regionaal topscorer te worden. Een mooie toekomst lag in het verschiet maar Hazenberg vertrok...

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar in 2011 werd je clubtopscorer van het Tielse TEC. Je schoot met de ene hattrick na de andere, TEC naar de tweede klasse.. Was dat jou beste seizoen ooit? 

 

Ja het voelt zeker als een eeuwigheid geleden. Ik had er niet op gerekend. Ik ging terug naar TEC om voor het 2e te voetballen. Na een moeizaam jaar bij Focus’ 07 waar ik even naar teruggekeerd was, werd mij gevraagd om voor het 1e van TEC te gaan voetballen omdat ze geen spits meer konden halen. Dat heb ik gedaan en bleek uiteindelijk mijn beste jaar uit mijn voetballoopbaan.

 

In dat team speelden onder andere ook Albert van Velsen, Patrick Ax en andere spelers met 'status'. Jij kwam als 'onbekende' spits.. Hoe ging dat? 

 

Een paar jongens cq mannen kende ik nog van mijn eerste periode bij TEC. Maar alsnog voelde het raar, maar wel heel mooi. Albert kende ik al en dat hielp we konden het goed vinden samen maar ook met Patrick was de klik goed. Mede door hem kon ik zo vaak scoren, uiteraard ook door de rest van het team maar met hem ging het vanzelf. Ik voelde mij meteen "weer" thuis.

 

In dat seizoen speelde je onder andere met Culemborgers Misraim Akihary, Jerome Deira en de broers Sanaky in Tiel. Wat is er toch zo leuk aan het voetballen buiten de stad? 

 

In mijn eerste periode speelde ik inderdaad met hen. In mijn  2e periode alleen met de broertjes Sanaky. Allebei de periodes met de Culemborgers was het leuk om iets gezamenlijks te hebben buiten voetbal. Terugkomend op je vraag wat het voetbal buiten Culemborg leuk maakt. Je voelt je speciaal, je komt van buitenaf, het niveau is hoger dus je probeert het maximale eruit te halen, de hoeveelheid mensen die ivm het niveau komen kijken. Ik denk dat dat wel de dingen voor mij waren om buiten Culemborg te voetballen.

 

Je speelde net als Sebastiaan Gielens, Hans Odijk en Jamal Aamri ook bij LRC maar stopte voortijdig. In het huidige LRC staan 'zowat' meer Culemborgers dan Leerdammers. Wat maakt die club zo interessant voor Culemborgers?

 

Ik denk dat het niveau, de reistijd, de club opzich aantrekkelijk is. Voor mij was het een kort uitstapje. Zowel de trainer als ik hadden er wat anders van verwacht. En na een half jaar niet voetballen kon ik helaas niet goed meer aanhaken.

 

We kunnen voorzichtig stellen dat je een carriere hebt gehad met ups en downs. Welke keuzes zou je achteraf weer of juist niet gemaakt hebben?

 

Wat ver boven water staat is de keuze om bij TEC weg te gaan de slechte keuze ooit was en daar heb ik ook ontzettend veel spijt van. Ik was jong, wilden voetballen en had het geduld niet. Nu jaren later heb ik daar nog steeds spijt van. Een van de beste keuzes was om Focus’07 te verlaten om weer terug te keren naar TEC.

 

Je leek jouw ervaring als voetballer in te gaan zetten als trainer. Komt daar nog een vervolg van?

 

Klopt, ik heb er even vanaf de zijlijn aan kunnen ruiken als assistent van de O19-1 van vriendenschaar. Dat was een leuke ervaring en smaakte wel naar meer. Echter door persoonlijke omstandigheden past het nu niet in mijn leven. Maar zodra het weer kan sta ik er zeker voor open om het een vervolg te geven.

 

Je volgt het Culemborgse voetbal vast. Wat moet er gebeuren om twee gezonde tweedeklassers in de stad te hebben?

 

Uhm ja dat is lastig ik denk dat je blij mag zijn als je er 1 eerst hebt die handhaaft en blijft. Ik ben ook van mening dat als je in Culemborg ooit op niveau wilt voetballen dat je 1 grote club moet hebben. Ik weet dat het een gevoelig onderwerp is. Maar jonge goede voetballers kiezen nog steeds voor clubs buiten de stad. Dat wil je niet dus moet je het aantrekkelijk maken en houden. Wat ik wel goed vind is dat jongens na een uit stap weer terug komen zoals nu veel te lezen is bij Vriendenschaar. Wat de toekomst verder brengt voor de clubs en spelers wie zal het zeggen ?!

 

Van de redactie:

 

Voor zover wij van de redactie weten waren dit de Culemborgers die in actie kwamen voor het Tielse TEC. Culemborg heeft derhalve zeker een aandeel gehad in de opmars van TEC naar de tweede divisie waar het nu speelt.