Hoe is het met Zinho  Neves?

 

De 29 jarige Zinho Neves vertrok vanuit Vriendenschaar C1 naar de jeugdopleiding van FC Utrecht en keerde rond 2011 even terug op Terweyde. Waar is Zinho Neves?

Wie op zaterdagmiddag in Zeist op zoek gaat naar voetbalverenigingen, hoeft niet ver te zoeken. Zo is er Jonathan, Saestum, svZeist en FZO. Het zijn geen onbekende namen. Wie nog verder zoekt komt uit bij Sportpark Blikkenburg. De bewoner ervan is ZSC Patria en op zaterdagmiddag speelt Zinho Neves uit Culemborg daar zijn wedstrijden.

 

De 29 jarige Fitnessinstructeur zal bij velen nog op het netvlies staan. Een fijne linkspoot, technisch sterk en een ongelooflijk loopvermogen. Zinho Neves keerde in 2010 terug van de FC Utrecht jeugdopleiding en speelde onder Gerrit Plomp in het 1e elftal van Vriendenschaar. 

 

Neves herinnert zich nog de tijden bij FC Utrecht en Vriendenschaar: ''Met FC Utrecht werden we kampioen in de hoogste afdeling van Nederland''. Ook bij Vriendenschaar had Neves een mooie tijd. ''Eigenlijk was het hartstikke leuk bij Vriendenschaar. Een mooie tijd''

 

En toch vertrok de Culemborger. Eerst naar Kampong, waar hij ook nog jeugdtrainer was. Vervolgens werd hij gescout door Magreb'90 waar hij samen speelde met Culemborger Jamal Aamri in de hoogtijdagen van de Utrechtse club. Neves werd diverse malen verkozen tot man of the match, onder andere in de derby tegen vv De Meern.

Na het Magreb'90 avontuur was Neves een van de 19 aankopen van NVC uit Naarden. Bij die club speelden ook Culemborgers Floris Timmermans en Servanio Martina. Dat terzijde. 

 

Neves vertrok later van NVC naar APWC uit Amersfoort en speelt nu zijn wedstrijden bij Patria uit Zeist. ''Dit seizoen is voorbij en ik weet niet waar ik volgend seizoen speel' zegt de Culemborger. 

 

Op de vraag waarom hij op (met alle respect) 4e klasse niveau speelt antwoord Neves: ''Iedere voetballer wil hogerop spelen maar het moet wel passen met mijn werk natuurlijk''