Sezer maakt transfer naar 3e Liga Club Yomraspor

''Geweldige stap voor mij''


Berkay Sezer mag zich vanaf deze week profvoetballer noemen. De jonge Culemborger speelde voor de jeugdafdeling/Onder21 van Trabzonspor maar maakt een transfer naar Yomraspor dat uitkomt in de 3e Liga van Turkije. Sezer is door de mediche keuring heen gekomen en is al volop in training. Onderaan vind je een update.

 

Yomraspor, gevestigd in Trabzon en vernoemd naar de wijk Yomra speelt vanaf 2015 in de 3e Liga. In de periode daarvoor kwam het uit op amateurniveau, maar de club timmert aardig aan de weg. Dit seizoen werd er bovendien nog niet verloren en vecht Yomraspor misschien wel om een plaatsje in de 2e Liga.

 

Sezer is blij met zijn transfer: ‘’Ik heb voor 3 seizoenen getekend, ik moet mezelf hier gaan bewijzen en belangrijk zijn voor de club en het team’’. Het elftal van Yomraspor bestaat voornamelijk uit Turkse spelers, maar heeft naast  Culemborger Berkay Sezer ook nog een Duits/Turkse speler in dienst.

Sezer zat bij zijn eerste wedstrijd zaterdag op de bank in de gewonnen wedstrijd tegen Karaman Belediyespor. Yomra won met 0-2 en Sezer bleef 90 minuten op de bank, logisch na 1 training met de groep.

 

De jonge spits woont nog altijd bij oom en tante en traint dagelijks. Sezer speelt onder rugnummer 28, het nummer waar Christiano Ronaldo ooit mee debuteerde bij Sporting. ‘’Ik wilde eigenlijk nummer 34 van Nouri maar helaas kon dat niet’’.

 

FC Culemborg gaat Sezer in de gaten houden, u kunt dat zelf ook doen want via Google kunt u de uitslagen, speelminuten en doelpunten van Yomraspor eenvoudig achterhalen.

 

Yomraspor speelt vandaag in de beker tegen Fatsa Belediyespor. Deze wedstrijd is zelfs te volgen via TOTO. Voor iedere euro die u inzet op Yomraspor krijgt u 3.10 terug.

Een nederlaag levert u 2.13 op.

 

Update artikel:

Sezer heeft vanmiddag zijn debuut kleur gegeven door de 0-1 binnen te schieten. Zijn Yomraspor won in de 1e ronde van de beker met 1-2. Gefeliciteerd Berkay met jouw prof-debuutr.