Berkay Sezer knokt in Turkije zijn droom achterna.

De Culemborgse Berkay Sezer speelt zijn wedstrijden tegenwoordig voor 1461 Trabzon, een talentenafdeling van het grote Trabzonspor. Deze week was Sezer even terug in Nederland en vertelt hij uitbereid over zijn avontuur.

 

Toen Berkay Sezer drie jaar geleden met zijn vader op vakantie was, mocht hij deelnemen aan een open dag bij Trabzon. Uit honderden talentvolle leeftijdsgenoten werd de Culemborger uitverkozen. Sezer mocht starten in de u19 van Trabzonspor, een van de beste jeugdopleidingen van Turkije.

 

Moeilijke start

In verband met wat licentieproblemen kwam het avontuur niet goed op gang. Zijn Nederlandse achtergrond gaf wat problemen. Na zeven weken kon Sezer eindelijk zijn wedstrijden spelen en scoorde 18 keer in de competitie. In een van zijn eerste wedstrijden scoorde hij zelfs de winnende tegen Samsunspor, een van de hoogtepunten tot nu toe.

 

Tweede jaar

Ook het tweede jaar kende een stroeve start; 'Ik was geblesseerd en toen ik terugkwam moest ik mij in het elftal knokken, ik kwam uiteindelijk op het middenveld terecht''. 

Sezer blijkt een knokker, want in de tweede periode speelde hij alles en maakte weer zijn doelpunten. ''Iedere wedstrijd is hier een finale, de beleving is heel anders dan in Nederland''. Gelukkig word ik goed opgevangen dor spelers en begeleiding. 

 

'Ik ga alles eruit halen'

Oom en tante

Het leven in Turkije bevalt Sezer goed. ''Ik woon bij mijn oom en tante, ze zorgen geweldig goed voor mij'. Zo af en toe vliegt de ambitieuze spits op en neer naar zijn familie in Nederland. 'Mijn broer Tolunay speelt bij Vriendenschaar en is jeugdtrainer'. Nu ook in Turkije de competitie even stil ligt, is Sezer weer terug in Nederland. 'Ik hou contact met mijn trainer over de wedstrijden en ik blijf fit'.

 

Ambitie

'Ik werk heel hard om het maximale eruit te halen. Iedere training is hard werken hier en de concurrentie is groot'. Waar het schip gaat stranden weet hij nu niet, maar in zijn woorden lees je terug dat hij alles eruit wil halen. Sezer is een knokker.