Amateurvoetbal gaat plat

Cohen: ''Zelf corona, dit moet je niet onderschatten''


Amateurvoetballend Nederland zit met spanning voor de televisie vanavond als het kabinet naar alle waarschijnlijkheid de maatregelen tegen het corona virus flink aanscherpt. Als we de geluiden mogen geloven, gaat het amateurvoetbal voor de komende weken op slot. Geen voetbalwedstrijden voor de eerste elftallen van Culemborg en omstreken. We maakten een rondje langs de velden om de reacties rond deze maatregelen te peilen:

 

Joshua Cohen / Leerdam Sport’55:

 

Het is goed dat hier aandacht voor komt.  Ik had zelf Corona. Het is niet niks. Je moet het niet onderschatten. Ik deed er zelf altijd luchtig over, maar ik ben er aardig ziek van geweest en voel nog steeds de vermoeidheid ervan. M’n vriendin heeft zelfs een paar dagen in het ziekenhuis gelegen! Dus laten we echt oppassen.

 

Roscoe Jozefzoon / SMVC FairPlay:

 

Ik kan niet zonder voetbal, maar we moeten met z’n allen ervoor zorgen dat deze heftige stijging teruggedrongen wordt. Vervelend dat dit de amateursport treft en voor mezelf vind ik het ook een tegenslag, omdat ik heel hard getraind heb om mezelf zo fit te krijgen.

 

Of ik het terecht vind kan ik enkel oordelen als ik de rest van de maatregelen hoor morgen want er zijn nog tig andere segmenten waar dan in moet worden gesneden.  

Mohammed Chouay / BZS:

 

Dit is natuurlijk jammer want elke voetballiefhebber wil blijven voetballen. Maar in deze tijd moeten we even goed beseffen wat er allemaal speelt in de wereld en de maatregelen goed handhaven. Die maatregelen vind ik wel goed aangezien de toename in  nieuwe besmettingen.

 

Maikel van de Water / LRC:

 

Door mijn langdurige blessure win ik nu wat tijd, als het dan toch moest gebeuren, dan kwam dit moment mij wel gunstig uit. Maar voor het voetbal is het natuurlijk zonde.

 

Joris van Santen / Focus’07:

 

Naar alle waarschijnlijkheid is het vanaf morgen weer even klaar met het voetballen. Het was fijn dat we afgelopen twee weken nog konden spelen. Maar zonder toeschouwers en derde helft is de beleving wel grotendeels weg.