Cohen hangt de schoenen aan de wilgen

''Geleefd voor doelpunten''


De 29 jarige Joshua Cohen hangt de voetbalschoenen aan de wilgen. Na 23 jaar non-stop voetballen is het mooi geweest. Cohen kwam in de jeugd uit voor Vriendenschaar en speelde in de eerste elftallen van Focus’07, LRC Leerdam, Vriendenschaar en Leerdam Sport’55. Cohen gaat zich richten op twee nieuwe hobby’s.

 

Cohen kende zijn beste periode’s in eigen stad. Bij Focus’07 werd hij in zijn eerste seizoen topscorer met 50 goals in de competitie en werd hij door het toenmalige www.rondomvoetbal.nl uitgenodigd voor een wedstrijd in de Galgenwaard. De wedstrijd betrof twee teams met opvallende spelers uit de regio. Mede dankzij Cohen wist Focus’07 met haar zaterdagtak tweemaal achter elkaar te promoveren.

 

De prestaties van Cohen bleven niet onopgemerkt. LRC Leerdam pikte de Culemborgse goaltjesdief op, maar de warmte die hij in Culemborg wel voelde, voelde hij bij de Leerdammers niet. Het bleef derhalve bij 1 seizoen in de hoofdklasse. Samen met neef Fabian van der Wel ging Cohen op gesprek bij de nieuwe Vriendenschaar coach Harry Buur. Een terugkeer in het blauw zwarte shirt werd een feit en in 2016 promoveerde de zondagploeg naar de 2e klasse.

 

Joshua Cohen hangt voorlopig de schoenen aan de wilgen, zijn laatste wedstrijd speelde hij voor Leerdam Sport’55. De kersverse ex-voetballer gaat zich richten op het vaderschap en op een nieuwe sport: MMA waar hij al een tijd voor traint. Het trappen zal hij in ieder geval niet verleren. 

 

Oud-teamgenoot Vincent de Weger zegt het volgende over Joshua: "Hij was in de jeugd en later bij de senioren een hele goede speler. In de zestien en 1 op 1 was hij dodelijk. Hij was iemand waar je van baalde als je er tegen speelde, want je kon hem geen moment uit het oog verliezen. Combineer dat met zijn persoonlijkheid naast het veld en we verliezen hier een echte topper."

 

Wij van FC Culemborg wensen hem veel plezier met het vaderschap en MMA.