Het woord van Marcel Meijer

"Oplossingen.."


 

Columnist Marcel Meijer is gepokt en gemazeld in het lokale amateurvoetbal. De jeugdtrainer bekijkt het allemaal vanuit zijn eigen creatieve gedachten. Zijn columns zijn altijd met een knipoog en een korreltje zand. Hij werpt zijn blik op het probleem rondom Sportpark Terweyde..


"Eén van de belangrijkste aspecten van een column is een mening, gebaseerd op een gebeurtenis in het alledaagse leven, al dan niet wat aangedikt. En er gebeurt nog al wat als het gaat om voetbal in Culemborg. Naast het politieke gevecht is er ook sprake van een gevecht op social media en naar het blijkt komt er ook een juridisch gevecht. Al deze gevechten wil ik hier niet de revue laten passeren, want voor je het weet zit je er midden in….."


"Het belangrijkste kenmerk van een probleem is dat het op te lossen is. Vaak helpt het als de beste oplossing wordt gekozen…. Om de beste oplossing op tafel te krijgen moet je soms buiten je kaders durven te denken. Ik vraag me af of bij het probleem dat nu ontstaat is nagedacht over alle mogelijke oplossingen, zonder daarbij te bedenken waarom het niet gaat lukken. Het laatste deel van die zin is essentieel. Voor ieder nieuw, spannend, onbekend plan kunnen we heel gemakkelijk bedenken waarom het niet lukt. Het werkt veel beter als je bedenkt waarom het wel gaat lukken…."


"Wat is dan die mogelijk gemiste oplossing? Kijk maar naar de titel: FC Culemborg. Is het een roze wolk om in Culemborg een vereniging te krijgen waar alle kinderen op hun eigen niveau kunnen voetballen? Is het een droom om het Culemborgs vrouwenvoetbal op een stabiel hoog plan te krijgen waar recreatie en prestatie mogelijk zijn?"

 

"Is het te ambitieus om te denken dat zuilen uit het verleden verdwijnen, zodat er ruimte komt voor een gezamenlijke toekomst? Wie durft de handschoen op te pakken om te gaan onderzoeken welke mogelijkheden er zijn in Culemborg om een sportvereniging op poten te zetten met 2500 leden?"

 

Marcel Meijer

Commentaren: 0