Het Woord van Ap

DOORSELECTEREN !


FC Culemborg columnist Abdelwahid al Ayachi laat zo af en toe zijn licht schijnen op het Culemborgse voetbal. El Ayachi kent de Culemborgse verenigingen als zijn broekzak en was zelf een begenadigd voetballer in de lekstad. ''Het woord van Ap'' gaat altijd gepaard met een knipoog.

 

Vandaag zijn visie op de Culemborgse clubs: Doorselecteren!

 


De potjes om des keizers baard zijn achter de rug, verschillende speelstijlen zijn uitgeprobeerd, de nieuwe aanwinsten zijn getest en gewogen. Ondanks dat sommige te licht of beter gezegd te zwaar bevonden zijn, kunnen ze nog steeds teren op hun ervaring. De eigen jeugd mocht ruiken aan het grote werk en het zal voor sommige bij het ruiken blijven.

 

Nu de competitie begonnen is kiest men voor de oude garde, voor een stukje zekerheid als je daar van kunt spreken. Een oudgediende slachtofferen kunnen de jonge Culemborgse trainers niet. Deze spelers hebben vaak over(ge)wicht, zijn van dezelfde leeftijd of hebben ooit met de trainert gevoetbald. Dat men het niet kan belopen wordt maar voor lief aangenomen. Zo staat men de jonkies in de weg waardoor ze op een tweede plan geraken en als opvulling gaan dienen.


Ook een mening? FC Culemborg is op zoek naar jou!


Op een bijveld kunnen zij voor een paar man en een paardenkop in de vroege ochtenduren als voorprogramma dienen en hun kunsten vertonen. Als je het goed doet mag je daarna op het hoofdveld aansluiten bij de grote jongens om de bank warm te houden! Waar de één het allemaal best vind, hangt een ander de voetbalschoenen aan de wilgen in plaats van wekelijks te verpieteren op de bank! Van een kind van de club naar een kind van de rekening. Spelers die eer in hun donder hebben en het tegendeel willen bewijzen stellen alles in het werk om tot een overschrijving te komen. 

 

Men heeft de mond vol van opleiden en beleid voeren. Als het op doorselecteren aankomt dan geeft men vaak niet thuis en sta je als Culemborgse vereniging op te leiden voor een LRC, WNC of een andere vereniging in de regio waar de jongens een wedstrijd premie kunnen opstrijken. 

Vriendenschaar

De glorie jaren qua jeugd zijn verleden tijd. Men moet alle zeilen bij zetten om representatieve selectie teams op de been te brengen en te houden. Het laatste troef wat men in handen heeft is de O19-1 daarna kan men het opleidingsboek sluiten of proberen te herschrijven.

Het vlaggenschip waar nu de focus opgelegd wordt zal (als men iedereen aanboord houdt, wat nog te bezien valt) onder aanvoering van spelers als Dennis Veldhuizen, Abid El Idrissi en Zinho Neves hoge ogen gaan gooien in de derde klasse. Naast een berg aan ervaring hebben deze spelers wel de kwaliteiten om wedstrijden voor je te winnen. 

Waar in het verleden Abid El Idrissi werd verweten dat hij zijn team in de steek liet door een print te pakken, is hij nu de aanvoerder, groot leider, motivator en het verlengstuk van de trainer. 

Focus'07

Tenopzichte van de oosterburen floreert de jeugdafdeling en is het een kwestie van tijd dat selectieteams divisie niveau waardig zijn. Het vlaggenschip is daarintegen van een minder niveau en daardoor hangen de vlaggen er al een paar jaar beroerd bij. 

De nieuwe versterkingen hebben de hele voorbereiding in de lappenmand gezeten en hebben tot op heden geen rol van betekenis kunnen spelen. 

De doorgekomen jeugd barst niet van talent en sommige moeten uit een ander vaatje (geen Heineken vat) gaan tappen om het de oude garde lastig te maken. Doorpakken en ze allemaal voor de leeuwen gooien is geen optie, omdat je weet dat het dan niet bij kleerscheuren blijft. Het wordt een seizoen van overleven! 

Fairplay

Voor vermaak hoeft je op zondag niet naar een pretpark, een bezoek aan FairPlay volstaat! 

De afgelopen thuiswedstrijden heeft FairPlay aan klantenbinding gedaan. Je hoeft geen klantenkaart of abonnement te hebben om bal tovenaar Samir Aamri te aanschouwen. Hoogstandjes worden uit de hoge hoed getoverd. Vermaak voert de boven toon en het regent doelpunten. Wat wil een voetballiefhebber nog meer? 

De selectie is wel aan de houdbaarheidsdatum en een verjongingskuur is vereist om snel uit de kelderklasse van het amateurvoetbal te geraken.


Commentaren: 0