Het woord van Ap

''Blauw zwarte wandelgangen''

Abdelwahid al Ayachi laat zo af en toe zijn licht schijnen op het Culemborgse voetbal. El Ayachi kent de Culemborgse verenigingen als zijn broekzak en was zelf een begenadigd voetballer in de lekstad. ''Het woord van Ap'' gaat altijd gepaard met een knipoog.

 

 

Vragen, vragen, vragen!

 

Er gaat geen dag voorbij of er is transfer nieuws te melden bij blauw/zwart. Is er een suikeroom opgestaan die deze spelers als bijen aantrekt? Hoe zit het met de veel belovende jeugdafdeling die kort geleden nog bijna allemaal op divisieniveau speelde?

 

Wat is overgebleven van het bolwerk Benschop/Prein? Gaat men ineens een andere koers varen met als gevolg schipbreuk? Wie het weet mag het me zeggen, gezond is het in ieder geval niet! 

 

We weten allemaal hoe het bepaalde vereniging vergaan is als de jeugd ondergeschikt is en geld een belangrijke rol gaat spelen. Ik hoop dat het bij wandelgangen praat blijft anders is het de doodsteek voor je eigen jeugd.

 

Toen ik in de jaren 90 in de A1 speelde met o.a Patrick pothuizen, Frans Ducaat, Gertjan Verbaast, Brahim Chatouani, Johannes Oron, Rafael Suitella, Vincent greziel etc, etc was er geen doorkomen aan. Nu zie ik hetzelfde gebeuren met als gevolg dat de jeugd zijn heil elders gaat zoeken.

 

Voor een vereniging die in de top 100 van Nederland staat qua jeugdopleidingen is dit onbegrijpelijk en onverantwoord als dit werkelijkheid blijkt te zijn.

 

Of is dit de eerste aanzet voor een nieuwe club: Fc Culemborg? 😁

 

Lees ook: