Nieuwe columnist Marcel Meijer

''Gaat de training door?''


Onze nieuwe columnist Marcel Meijer is gepot en gemazeld in het jeugdvoetbal. Met zijn nuchtere blik bekijkt en bespreekt hij de belevenissen die hij als trainer doormaakt. In het dagelijks leven is Marcel druk met managen en verbinden in de Arbo-wereld, maar de meeste energie haalt hij uit zijn bezigheden als trainer/coach.

 

 

Als coach van een ‘recreatief’ voetbalteam loopt het allemaal net even anders als bij de ‘selectie’, De vragen die je krijgt zijn net wat anders. De discussies die je voert eigenlijk ook.  Mag ik wisselen? hoor je eigenlijk net vaak als Mag ik spelen?

 

 

Een andere vraag die regelmatig langs komt is: Gaat de training door?  We kunnen de klok erop gelijk zetten…. Buienradar heeft een wit vlekje ergens bij Alkmaar en de vraag komt al over de app: Gaat de training door? Ik ben dan geneigd om direct te reageren met een “pffff” of “?”, maar liever wacht ik even. De lachende emoticons komen van zelf.

 

Het leukste moment is na zo’n berichtje de start van de training. Met applaus wordt de vraagsteller ontvangen. Complimentjes over de lef van hun teamgenoot zijn niet van de lucht. En terecht! Gedurende de training blijft het alleen maar complimenten regenen en valt er geen druppel….

 

 

Deze vraag wordt niet alleen gesteld bij de kans op een spatje, maar ook bij bijzonder mooi weer. Er is dan geen sprake van regenwater, maar wel van zwemwater.

 

Hoe kan het dat er zo’n vraag wordt gesteld? Hoe komt het in je op?

 

Ik vind het brein van sommige spelers fascinerend, opmerkelijk, vreemd…… Maar ik ben er blij mee. Het geeft zo veel ruimte voor grappen dat het stellen van dit soort vragen misschien wel wordt afgeleerd. Misschien wel…waarschijnlijk niet.