Het woord van Ap

''Vroeg of laat een betere oplossing''


Abdelwahid al Ayachi laat zo af en toe zijn licht schijnen op het Culemborgse voetbal. El Ayachi kent de Culemborgse verenigingen als zijn broekzak en was zelf een begenadigd voetballer in de lekstad. ''Het woord van Ap'' gaat altijd gepaard met een knipoog.

SMVC Fairplay, in de voorbije maanden een dolende clubasielzoeker trappelend om een verblijfsvergunning, wordt uiteindelijk gehuisvest op sportpark Terweijde. Wellicht gaf een ruimhartig kinderpardon de doorslag. Het college van B&W, wat behoorlijk door het stof is gegaan kon in de huidige financiële situatie, onder druk van de raad, niet anders dan dit besluiten. Of dit een goed besluit is voor beide verenigingen die groeimogelijkheden voor ogen hebben, valt te betwisten.

 

Dat men uiteindelijk met gestrekt been is ingegaan, is wel tegen het zere been van Vriendenschaar en zal alleen maar verliezers kennen!
Als de voormalige wethouders, (toen ook leden van vriendenschaar en CMHC) nu (ex)voorzitters van beide verenigingen in 2013 er niet op aangestuurd hadden om Fairplay buitenspel te zetten, dan zou de gemeente nooit in een spagaat belanden met het bovenstaande als gevolg. Je zou ook wel kunnen zeggen: wie de welbekende bal kaatst, kan hem terug verwachten!


Je kunt nu als voorzitters teruggetreden om belangenverstrengeling tegen te gaan, maar dat is als mosterd na de maaltijd! Het is wel kenmerkend dat alle vier de voorzitters, inclusief hockey, betrokken waren (of nog zijn) in de Culemborgse gemeentelijk politiek. Hoezo politiek en sport gaan niet samen? Hoezo geen dubbele agenda's? Als je het mij vraagt is Gemeente Culemborg met Vriendenschaar, in voetbaltermen, na 90 minuten nog lang niet klaar.

 

De verlenging, middels een rechtszaak is aanstaande. Waar Vriendenschaar jarenlang bekend staat als de beste en gezelligste club van Culemborg, waar verzorgd en attractief voetbal werd gespeeld, is er nu sprake van paniekvoetbal. Eén van de toelichtingen die gegeven wordt waarom Fairplay niet welkom is, had men beter achterwege kunnen laten!
De kleedkamers zouden niet gedeeld kunnen worden met een andere vereniging? Men deelt de kleedkamers wekelijks met de opponenten😜. BSO en kinderdagverblijven zijn bij alle verenigingen kind aan huis en maken gebruik van alle faciliteiten! Trouwens, lijkt mij geen gek idee om Fairplay als BSO bij de Knvb in te  schrijven😂.


Door deze opstelling, wat trouwens wel een beetje te begrijpen is, zullen de verhoudingen nog verder op scherp worden gezet. Het modder gooien is al begonnen! Het wantrouwen in elkaar zal nog verder toenemen! Vroeg of laat zal de boel escaleren en zal de gemeente met een betere oplossing  moeten komen waar iedereen zich in kan vinden.

Commentaren: 4
 • #4

  Piet Visser (dinsdag, 21 juli 2020 00:58)

  Sterke tekst Abdel. Inderdaad jammer dat Vriendenschaar zo in de weerstand blijft. Misschien dat het beter is als men eerst bedenkt wat men overhoopt haalt voordat dit soort rare acties (Rechtszaak) ingezet wordt. Wat valt te winnen ? Zoiets kent alleen maar verliezers. Of is dat de bedoeling van ...... ja, van wie ?
  Geldt voor de mensen individueel en voor Vriendenschaar-bestuur. Het kan namelijk heeeeel slecht uitpakken voor Vriendenschaar als er meer/alles boven water komt (en bevestigd wordt wat al heel lantg bekend is). Totaal zinloos.

 • #3

  Huub van oorschot (vrijdag, 17 juli 2020 22:54)

  Geen woord aan toe te voegen �

 • #2

  Rachid (vrijdag, 17 juli 2020 14:38)

  Abdel, perfect verwoord! Top

 • #1

  WP (vrijdag, 17 juli 2020 12:45)

  Jij wordt steeds beter Abdel!